Wij zijn nu gesloten •We zijn weer open op: maandag van 09:00 tot 19:00

Spoedgeval?

Neem dan contact op met een van de onderstaande dienstdoende dierenartsen.

Wij zijn gesloten t/m zondag ivm vloeronderhoud.

MCD Amsterdam
Isolatorweg 45
1014 AS Amsterdam
T: 020 - 74 00 600
Evidensia Dierenziekenhuis
De Heining 10
1161 PA Zwanenburg
T: 020 - 30 80 750

Home

Maak kennis

Veelgestelde vragen

Nieuws

Contact

Afspraak maken

November: Maand van de senioren

Huisdieren worden net als mensen steeds ouder. Daarom besteden wij binnen de kliniek extra zorg en aandacht aan onze oudere patiënten. Zo kunnen wij gezondheidsproblemen op tijd ontdekken en behandelen. Onze huisdieren kunnen niet praten en zijn meesters in het verbergen van ongemakken. Daarom worden gezondheidsproblemen vaak later ontdekt dan nodig en is een behandeling complexer én duurder. In de maand november bieden wij opnieuw de ‘Senior Screening’  aan.

 

Wat bieden wij

Huisdieren die worden gezien als senior, nodigen wij graag uit voor een seniorencontrole. Wellicht heeft u nog niets gemerkt aan uw trouwe viervoeter waaruit blijkt dat hij/zij een echte senior is. Dat wil niet zeggen dat uw huisdier geen ouderdomskwaaltjes heeft. Om op tijd te kunnen ontdekken of uw huisdier iets mankeert, bieden wij naast een lichamelijk onderzoek ook de mogelijkheid om een uitgebreid bloed- en urineonderzoek te laten doen. 

Uitgebreid lichamelijk onderzoek

Tijdens het consult wordt uw huisdier van kop tot staart nagekeken. Wij besteden extra aandacht aan de algehele conditie, het gebit, de beweging en het gewicht. Dit laatste moeten we goed in de gaten houden, want een dier dat regelmatig slechts een paar ons afvalt maar niet op een daarvoor bestemd dieet staat, kan wel degelijk een onderliggend probleem hebben.

Bloedonderzoek

Het bloedonderzoek doen wij in huis. Dat wil zeggen dat wij bloedafnemen bij uw dier en dat wij dit in ons eigen laboratorium op de praktijk testen. De resultaten van het onderzoek geven een indruk hoe de conditie is van onder andere de nieren, lever, schildklier en alvleesklier.

Urineonderzoek (bij honden)

Een ander belangrijk onderzoek om een goed beeld van de algehele conditie van uw dier te krijgen is het urineonderzoek. Hierbij kijken we onder meer naar hoe goed uw dier de urine kan concentreren én naar eventuele afwijkingen in de urine zoals de aanwezigheid van ontstekingen, urinekristallen, suiker, eiwitten en bloed.

Tips voor het opvangen van urine vindt u hier
Vanaf welke leeftijd kan ik een bloedonderzoek doen?

Wanneer u dat wenst, kunt op elke leeftijd een bloedonderzoek doen wanneer uw dier op het oog niets mankeert. Omdat naast de leeftijd ook de grootte en het ras een rol spelen, houden wij voor onze senioren een leeftijd aan welke varieert vanaf 7 tot 10 jaar.

Hond < 10 kg     vanaf 10 jaar
Hond 10-25 kg   vanaf 9 jaar
Hond 25-40 kg   vanaf 8 jaar
Hond > 40 kg     vanaf 7 jaar
Kat                     vanaf 10 jaar
De resultaten

Wanneer het bloedonderzoek en het lichamelijk onderzoek zijn uitgevoerd, bespreken wij met u het resultaat. Uiteraard gaan wij uit van het positieve en is uw huisdier op het moment van testen gezond, maar het kan ook zijn dat uw dier wel een gezondheidsprobleem heeft of dit aan het ontwikkelen is. Denk aan nierziekte, suikerziekte, leverproblemen, schildklieraandoeningen maar ook aan gebitsproblemen en/of gewrichtsaandoeningen.

Kosten van de maandactie

In de maand november betaalt u €190,– (i.p.v. €230,-) voor de seniorscreening van uw hond of kat.
Hieronder valt het volgende:

1. Consult
2. Bloedafname + materiaalkosten
3. Bloedonderzoek (18 bloedwaarden die ons meer vertellen over o.a. de nieren, de lever, de suikerspiegel en bij katten ook de schildklier)
4. Urineonderzoek bij honden (tijdens de urineanalyse komen wij meer te weten over de aanwezigheid van kristallen en/of gruis, het vermogen van de nieren om de urine te concentreren en de aanwezigheid van eventuele bacterieën).
5. Lichamelijk onderzoek (conditie hart, longen, ogen, oren, gebit en gewicht)
6. Bespreken van de resultaten met eigenaar

Ons advies

Afhankelijk van de resultaten krijgt u van ons een advies op maat en zullen wij met u een behandelplan opstellen. Wanneer, na uitgebreid lichamelijk onderzoek, urine- en bloedonderzoek, blijkt dat uw huisdier niets mankeert, geven wij u graag advies om uw huisdier gezond en fit oud te laten worden.

Controle

Blijkt uit het onderzoek dat uw dier gezond is, dan kunt u ervoor kiezen om het onderzoek bijvoorbeeld na een jaar te herhalen.

Afspraak maken

U kunt eenvoudig en snel een afspraak maken voor de seniorenscreening via de volgende link: Klik hier.

Volg ons op
Facebook

Laat een review
achter op Google 

Home

Maak kennis

Veelgestelde vragen

Nieuws

Contact

Afspraak maken