Wij zijn nu gesloten •We zijn weer open op: maandag van 09:00 tot 19:00

Spoedgeval?

Neem dan contact op met een van de onderstaande dienstdoende dierenartsen.

Wij zijn gesloten t/m zondag ivm vloeronderhoud.

MCD Amsterdam
Isolatorweg 45
1014 AS Amsterdam
T: 020 - 74 00 600
Evidensia Dierenziekenhuis
De Heining 10
1161 PA Zwanenburg
T: 020 - 30 80 750

Home

Maak kennis

Veelgestelde vragen

Nieuws

Contact

Afspraak maken

Urine opvangen van je hond: Hoe doe je dat?

Door: Bibi de Kraa

Het kan voorkomen dat wij een urineonderzoek willen uitvoeren bij uw hond in geval van ziekte of uit voorzorg. Wij realiseren dat dit makkelijker gezegd is dan gedaan. Daarom hebben wij een aantal tips voor u op een rij gezet.

De kwaliteit van de urine
Het is belangrijk dat de urine zo vers mogelijk is. Dat wil zeggen maximaal een uur oud. Daarnaast is het van belang dat het in het juiste materiaal wordt aangeboden. Bijvoorkeur geen jampot waar mogelijk nog restanten suiker aanwezig zijn.
Lukt het u niet om direct langs te komen met de urine, bewaar het dan in de koelkast.

Urineopvang container of medicijnpotje van de dierenarts
Een potje met deksel van de dierenarts of een urine container van de huisarts, zijn vaak schone potjes. Dus geen restanten gekruid eten of resten jam van de oh zo bekende jampot.
Alleen staat uw hond natuurlijk niet stil en afhankelijk van het formaat van de hond, is het soms lastig om een potje onder de hond te houden. Verder vinden sommige honden het ook gek wanneer er opeens een potje onder hen hangt tijdens het plassen. Van schrik springen ze weg of stoppen met plassen. Kortom een kleine uitdaging.
Om het voor omstanders nog grappiger te maken, neem dan een soeplepel mee als het niet lukt met het potje. Ziet u zichzelf al staan met potjes en een soeplepel? Maar ach, het maakt niet uit want als loyale hondeneigenaar, gaat u ver voor uw trouwe vriend.

Ochtendurine
Bij de hond zal u worden gevraagd om bij voorkeur ochtendurine mee te nemen. Dit is de meest geconcentreerde urine en geeft vaak een betrouwbare uitslag. Laat de hond ook heel even plassen zodat je zeker weet dat je niet alleen de eerste druppels te pakken hebt.

De dierenarts
Heeft u alles geprobeerd, potje, soeplepel, magnetron bakje en diverse yoga oefeningen om urine te verkrijgen maar zonder resultaat, niet getreurd. Neem dan contact op met ons op om te kijken naar een passende oplossing. 

Volg ons op
Facebook

Laat een review
achter op Google 

Home

Maak kennis

Veelgestelde vragen

Nieuws

Contact

Afspraak maken