Wij zijn nu gesloten •We zijn weer open op: donderdag van 09:00 tot 19:00

Spoedgeval?

Neem dan contact op met een van de onderstaande dienstdoende dierenartsen.

Wij zijn gesloten t/m zondag ivm vloeronderhoud.

MCD Amsterdam
Isolatorweg 45
1014 AS Amsterdam
T: 020 - 74 00 600
Evidensia Dierenziekenhuis
De Heining 10
1161 PA Zwanenburg
T: 020 - 30 80 750

Home

Maak kennis

Veelgestelde vragen

Nieuws

Contact

Afspraak maken

Met uw kat naar de dierenarts? Lees de tips!

Door: Bibi de Kraa

Kat in het bakkie
Dan is daar het moment waar vrij weinig katteneigenaren zich op verheugen, met de kat naar de dierenarts.
De stress slaat als eerste toe bij u als eigenaar, want u weet dat het een hele uitdaging is om uw kat te vervoeren naar de kliniek. Krabben, bijten, rondjes door het huis en als u hem dan eindelijk te pakken heeft, wurmt uw harige acrobaat zich uit de reismand. Zodat het hele circus weer opnieuw kan beginnen. Om de traumatische ervaring voor u en uw kat enigszins te beperken, hebben wij een aantal tips op een rij gezet.

Kies de juiste vervoersmand
Er worden tegenwoordig diverse soorten vervoersmanden aangeboden, de een nog moderner en duurder dan de ander. Terwijl het uiteindelijk gaat om hoe praktisch deze mand is om uw kat in te krijgen maar ook weer uit te krijgen wanneer uw kat bij de dierenarts op tafel staat.
Het allerbeste is daarom een stevige, kunststof mand waar de deksel in het geheel eenvoudig vanaf kan. Er bestaan ook manden die van bovenaf open kunnen.

Laat uw kat wennen aan de mand
Is het een nieuwe mand of heeft u de mand gebruikt voor een eerder bezoek aan de kliniek, zorg dat u deze mand goed schoonmaakt. Doe dit met een middel dat oude geuren van angst en de dierenkliniek wegneemt. Denk bijvoorbeeld aan soda of groene Biotex. Er bestaan sprays die ervoor zorgen dat uw kat kalmer wordt, deze spray kunt u in de mand spuiten.
Zet de mand ergens in een hoek van de kamer en maak hier een comfortabele slaapplaats van. Hopelijk gaat uw kat er vanzelf in, zo niet dan kunt u middels spelen en met voer uw kat in de mand lokken. Wanneer uw kat er eenmaal inzit en dit als comfortabel ervaart, doe dan af en toe het deurtje dicht.

Is er geen tijd om te wennen?
Het wennen aan de mand klinkt ideaal en is goed te doen wanneer u een geplande afspraak heeft bij de dierenarts voor bijvoorbeeld de gezondheidscontrole. Echter komt het ook voor dat er nood aan de man is en u geen tijd heeft om uw kat te laten wennen. dat betekent dat uw kat direct de mand in moet. Dit kunt u het beste doen door de mand tussen uw benen te zetten, op de achterkant zodat u in het deurtje kijkt. Dan laat u uw kat met de achterpoten eerst in de mand zakken. Heeft een mandje met een deurtje aan de bovenkant dan gebruikt u de bovenlader.

Volg ons op
Facebook

Laat een review
achter op Google 

Home

Maak kennis

Veelgestelde vragen

Nieuws

Contact

Afspraak maken