Wij zijn nu gesloten •We zijn weer open op: maandag van 09:00 tot 19:00

Spoedgeval?

Neem dan contact op met een van de onderstaande dienstdoende dierenartsen.

Wij zijn gesloten t/m zondag ivm vloeronderhoud.

MCD Amsterdam
Isolatorweg 45
1014 AS Amsterdam
T: 020 - 74 00 600
Evidensia Dierenziekenhuis
De Heining 10
1161 PA Zwanenburg
T: 020 - 30 80 750

Home

Maak kennis

Veelgestelde vragen

Nieuws

Contact

Afspraak maken

Waarom vaccineren zo belangrijk is

Door: Bibi de Kraa

Regelmatig krijgen wij vragen over de noodzaak van vaccineren. Om u zo goed mogelijk te informeren, hebben wij een aantal zaken met betrekking tot vaccineren voor u op een rij gezet.

Waarom worden huisdieren gevaccineerd?
Door huisdieren te vaccineren, is het mogelijk om uw dier een goede bescherming te bieden tegen verschillende besmettelijke ziektes die uw dier kan oplopen en waaraan uw dier zelfs kan overlijden.

Wat is vaccineren?
Bij vaccineren of inenten wordt een dode- of onschadelijk gemaakte ziekteverwekker ingespoten. Door dit te doen, worden in het lichaam antilichamen en afweercellen aangemaakt. Wanneer uw dier in aanraking komt met de echte ziekteverwekker wordt deze door het lichaam herkent en wordt de ‘’vijand’’ in principe uitgeschakeld. Soms komt het voor dat dit niet lukt. Maar omdat er al afweercellen aanwezig zijn, is vaak de bestrijding makkelijker en de kans op overleving groter.

Wanneer kan ik mijn huisdier vaccineren?
Er zijn verschillende omstandigheden die invloed hebben op het moment van vaccineren. Komt uw huisdier op een plek waar de kans op besmetting groot is zoals in een pension, cursus of een tentoonstelling. In welke levensfase bevindt uw huisdier zich, wat is de bescherming tegen de verschillende ziektes en welk type vaccin wordt er toegediend. Kortom er bestaat niet één vaccinatie voor alle omstandigheden. 

Vaccineren op maat
In de kliniek vaccineren wij op maat. Dit wil zeggen dat uw dier het ene jaar een volledige vaccinatie krijgt en de twee keren daarna een vaccinatie met de stoffen die een jaar bescherming bieden. Daarnaast zijn er vaccinaties die u nodig heeft wanneer u naar het buitenland wilt reizen met uw dier of die verplicht zijn voor het verblijf in een pension.

Kan ik ook testen of vaccineren nodig is?
Het is mogelijk om een bloedtest te doen waarmee kan worden aangetoond of er voldoende antilichamen in het bloed van uw huisdier aanwezig zijn. Wanneer dit zo blijkt te zijn, wil dat zeggen dat uw dier op dat moment voldoende beschermd is tegen bepaalde ziekten. Let op het betreft niet alle ziekten waartegen gevaccineerd wordt. Dus met een test wil dat niet zeggen dat u, uw huisdier nooit meer hoeft te vaccineren.

Volg ons op
Facebook

Laat een review
achter op Google 

Home

Maak kennis

Veelgestelde vragen

Nieuws

Contact

Afspraak maken