Wij zijn nu gesloten •We zijn weer open op: maandag van 09:00 tot 19:00

Spoedgeval?

Neem dan contact op met een van de onderstaande dienstdoende dierenartsen.

Wij zijn gesloten t/m zondag ivm vloeronderhoud.

MCD Amsterdam
Isolatorweg 45
1014 AS Amsterdam
T: 020 - 74 00 600
Evidensia Dierenziekenhuis
De Heining 10
1161 PA Zwanenburg
T: 020 - 30 80 750

Home

Maak kennis

Veelgestelde vragen

Nieuws

Contact

Afspraak maken

De maand van het gebit is verplaatst!

Normaliter staat de maand februari bij ons in het teken van het gebit. De maand van het gebit is een jaarlijks terugkerend fenomeen met als doel aandacht te vragen voor een gezond gebit voor alle honden en katten.

Echter, in verband met zwangerschapsverlof van onze gebitsdeskundige plannen wij onze jaarlijkse gebitsactie deze maand: Oktober 2023! Dat betekent dat de maand van het gebit niet plaatsvindt in 2024.

Wist u dat ongeveer 90% van de baasjes denkt dat het gebit van hun huisdier gezond is, terwijl 4 van de 5 honden en 2 van de 3 katten last hebben van hun gebit?

Daar willen wij samen iets aan doen!

Gebitsproblemen zijn vaak lastig te herkennen
Problemen aan het gebit van onze huisdieren komen regelmatig voor en zijn vaak lastig te herkennen. Huisdieren zijn namelijk meesters in het verbergen van ongemakken. Onterecht wordt vaak gedacht dat honden en katten van nature een slechte adem hebben, terwijl een slechte adem juist een indicatie kan zijn van gebitsproblemen. Een belangrijke aanwijzing van gebitsproblemen bij een hond is dat hij/zij meer moeite heeft met het kluiven van botten en het eten van droge brokjes vanwege de harde textuur. Ook een bruine aanslag op de tanden van uw hond of kat wijst in veel gevallen op gebitsproblemen. Tenslotte zal hij/zij zich in sommige gevallen anders gedragen, bijvoorbeeld afstandelijker.

Wanneer één of meerdere van deze kenmerken aanwezig zijn bij uw hond of kat, is het verstandig door een dierenarts naar het gebit te laten kijken.

Oorzaken van gebitsproblemen
In veel gevallen is tandplak de oorzaak van gebitsproblemen. Tandplak is een onzichtbaar laagje op de tanden, bestaande uit voedselresten, slijm en bacteriën. Tandplak kan in 24 uur omgezet worden in tandsteen. Het ruwe oppervlak van de tandsteen vormt vervolgens een ideale basis voor nieuwe tandplak- en tandsteenaangroei. Waar tandplak relatief gemakkelijk te verwijderen is door goede verzorging van het gebit, kan tandsteen alleen verwijderd worden door het onder algehele verdoving van de tanden af te schrapen. Tandplak kan zorgen voor ontstoken tandvlees, wat zich weer kan uitbreiden en op de lange termijn kan leiden tot ernstige klachten, zoals verlies van tanden en kiezen of zelfs ontstekingen aan vitale organen. Het is daarom belangrijk het gebit van uw hond of kat goed schoon te houden.

Wat bieden wij
In de maand oktober bieden wij u de mogelijkheid om het gebit van uw hond of kat gratis door een dierenarts te laten beoordelen. De dierenarts zal vervolgens aangeven of een gebitsbehandeling noodzakelijk is, bijvoorbeeld voor het verwijderen van de tandplak of de tandsteen. Vaak knapt een kat zichtbaar op na een behandeling. Het is wel van belang om na de reiniging het gebit van uw hond regelmatig te blijven verzorgen. Zonder verzorging zullen de problemen namelijk vanzelf terugkomen.

De tijden waarop wij deze gratis gebitscontroles uitvoeren zijn:

Woensdag 18 oktober 2023 van 13:00-14:00 uur (alleen telefonisch)
Maandag 23 oktober 2023 van 15:30-16:30 uur
Vrijdag 27 oktober 2023 van 10:00-11:00 uur
Maandag 30 oktober 2023 van 10:00-11:00 uur

Kosten
Indien blijkt dat er niets mankeert aan het gebit van uw hond of kat, dan zijn hier uiteraard geen kosten aan verbonden. Mocht het zo zijn dat een behandeling noodzakelijk is, dan kunt u aansluitend aan deze gratis gebitscontrole een afspraak maken voor de gebitsbehandeling. U ontvangt vervolgens 10% korting op de behandeling (exclusief narcose en eventuele medicatie), mits de behandeling in oktober of november 2023 wordt ingepland.

Tevens krijgt u na afloop van de gratis gebitscontrole 10% korting op alle gebitsverzorging producten, waaronder gebitsdieet, kauwstrips en tandpasta. Deze gebitsverzorgingsproducten helpen om de vorming van tandsteen, tandplak en een slechte adem te voorkomen.

Afspraak maken? Dat kan online via deze link. Maakt u liever telefonisch een afspraak? Neem dan contact op via 023-5613493. Wij zijn op werkdagen geopend tussen 09:00-19:00 uur.

Let op: In verband met aankomend zwangerschapsverlof van onze gebitsdeskundige kunnen wij gebitsbehandelingen inplannen tot aan haar verlof. Wacht daarom niet te lang met het maken van een afspraak, want VOL=VOL.

 

 

Volg ons op
Facebook

Laat een review
achter op Google 

Home

Maak kennis

Veelgestelde vragen

Nieuws

Contact

Afspraak maken